BK Studenten

3 explo-atleten kwamen vandaag in actie op het BK studenten. Charlotte & Niels kozen voor de 200m, Annelien voor het kogelstoten.


In reeks 6 startte Charlotte vanuit baan 3 overtuigend en ging direct mee met de atletes voor haar. In de tweede bocht streed ze met 2 atletes naast haar maar in de laatste rechte lijn kwamen de gevolgen van haar 4 cava’s de avond voordien naar boven. Ze viel een beetje terug maar kwam uiteindelijk als 4e over de aankomst in 26.93, amper 20 honderdsten boven haar enkele weken oude PR. Dat belooft voor volgende week op het BK als de cava wordt weggelaten 😉

Na 20 minuten leek het zelfde scenario zich te herhalen. Niels startte eveneens in reeks 6, maar deed dat in de buitenbaan. Hij had een duwtje bij de start kunnen gebruiken, maar dit maakte hij ruimschoots goed in de bochten. In de laatste rechte lijn zakte hij iets terug waardoor er nog 1 iemand voorbij kwam en hij uiteindelijk net als Charlotte als 4e eindigde in een tijd van 23.32. Slechts 8 honderdsten boven zijn record, maar na zijn niet-officiële 23.03 van enkele weken terug had hij er meer van verwacht.

Annelien haalde vandaag de kogel van onder het stof voor haar eerste en laatste indoorwedstrijd van het seizoen. En of het de moeite was! Na enkele maanden te focussen op de studies en bijgevolg minder afgewerkte trainingen verbaasde Annelien zichzelf door de kogel in haar eerste poging naar 10m59 te stoten - 9 cm onder haar PR. Een uitschieter dacht ze aangezien de volgende pogingen onder de 10m bleven. In de laatste poging haalde ze er nog 1x alles uit om zo de 10m grens voor een 2e keer deze te doorbreken met 10m12. Hiermee haalde ze een 8e plaats. Niels sluit hiermee het indoorseizoen af en kan beginnen uitkijken naar de 400m horden. Voor Charlotte staat volgende week nog BK beloften op de planning. Door de sterke prestatie van Annelien begint de twijfel toe te slaan om toch nog deel te nemen aan het bk! Veel succes!
36 keer bekeken1 reactie

©2020 door Team Explo. Met trots gemaakt met Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now