top of page

Open meeting EA: drie keer net niet

De eerste dag van het druk atletiekweekend ging van start met de open meeting van Eendracht Aalst. Charlotte en Niels gingen voor de tweede keer dit seizoen voor de combinatie 60m - 200m. Jonathan waagde zich aan het hoogspringen.


Door het grote deelnemersveld bij het hoogspringen kon Jonathan pas na anderhalf uur zijn openingshoogte aanvatten. Geen ideale omstandigheden maar desondanks bleef hij foutloos tot en met 1m81. Nadien mistte hij echter drie keer zeer nipt op 1m86. Dit was een verbetering van zijn seizoensbeste met 1cm, al had Jonathan op wat meer gehoopt.


Op de 60m verbrak Charlotte dit seizoen al twee keer haar pr tot 8.18. Mits dat ze deze 8.18 vorige week liep met maag- en darmklachten hoopte ze deze keer op een nog snellere chrono. Vanuit baan 6 had ze een superstart maar verloor ze haar frequentie een beetje in de laatste meters. Uiteindelijk strandde ze op een zucht van haar record met een tijd van 8.23. Op haar 200 meter was het verschil met haar record nog kleiner. Ze startte opnieuw overtuigend door meteen de atlete voor haar in te halen. In de tweede bocht kwam er een extra versnelling doordat de atlete in baan 3 onderdoor leek te komen. In de laatste rechte lijn hield ze uiteindelijk alle atleten af door naar reekswinst te lopen in 26.76, amper 1 honderste boven haar 3 weken oude PR.


Net als Charlotte maakte Niels zijn opwachting op de 60m. Net als vorige week liep hij zijn wedstrijd vanuit baan 1. Na een mooie start kwam hij na 7.49 seconden over finishlijn. Deze tijd past mooi binnen de tijden die hij dit seizoen al liet optekenen (7.45, 7.48 en 7.51). Met volle moed kroop Niels in de startblok van baan 6 voor de 200m. De start was minder dan in de 60m maar dit maakte hij ruimschoots goed in de laatste bocht. Toen hij zijn tegenstander hoorde naderen schakelde hij een versnelling hoger en wist hij de reekswinst uit de brand te slepen in een tijd van 23.03. Helaas werd iets later duidelijk dat Niels in de bocht met zijn voet op de lijn kwam waardoor onherroepelijk de diskwalificatie volgde. Dat wordt zondag tijdens het BK 4x200 dubbel opletten!




80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page