top of page

BK Estafetten & Micromeeting Vilvoorde

Tijdens het derde weekend van september trokken enkele Explo-atleten hun spikes aan om het zomerseizoen in schoonheid af te sluiten. Het was voor iedereen een ongebruikelijk seizoen maar het heeft er onze atleten niet van weerhouden enkele mooie prestaties neer te zetten!


Op zaterdag stond het Belgisch Kampioenschap Estafetten op de kalender. Niels en Jonathan zakten af naar Moeskroen om samen met scholieren Laurens en Wout de 4x200m te lopen. Dankzij drie vlotte aflossingen mogen ze tevreden zijn met hun tijd van 1:32.84. Die tijd was goed voor een 9de plaats en daarmee misten ze dus helaas net de finale. Zeker geen slecht debuut op een alle categorieënkampioenschap voor Wout.


Charlotte en Jill kozen samen met Jacintha en Cato voor de 4x400m. Startster Charlotte werd meteen op achtervolgen aangewezen door een zeer snelle start van de atlete in de baan naast haar. Dat maakte echter niet veel indruk op Charlotte die een slimme race liep en Jacintha kon laten vertrekken in zesde positie. Jacintha vertrok op haar beurt snel en kon meteen een plaatsje op schuiven. Ze gaf als vijfde de stok door aan Cato die goed stand wist te houden. Slotloopster Jill kreeg zware concurrentie te voorduren en moest knokken om hun vijfde plaats in de reeks te bewaren. Ze deed dat uitstekend! Met hun tijd van 4:04.09 eindigden ze op een mooie 7de plaats in het eindklassement.


Charlotte, Jill en Niels besloten er een dubbelweekend van te maken en zondag in Vilvoorde een individuele 200 te lopen. Charlotte en Jill waren ingeschreven met de twee snelste tijden en liepen dus naast elkaar hun wedstrijd. Het was Charlotte die naar de winst liep in een straf nieuw PR van 26.20. Jill liet zich niet kennen en liep naar de tweede plaats, ook naar een nieuw PR van 27.20. Allebei hadden ze de voorbije zomer al met de grens van hun persoonlijke record geflirt dus is dit een heel mooie afsluiter van hun seizoen! Ten slotte liet ook Niels een mooie tijd opmeten, zijn 22.87 is een seizoensbeste en zijn tweede beste tijd ooit. Goede tijden, zeker met de wedstrijd van de dag er voor nog in de benen!




200 van Charlotte & Jill



200 van Niels



33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page