top of page

BK 4X200: CR voor de mannen, top 10 voor de vrouwen

Vandaag zakten Charlotte, Jonathan en Niels af naar de gloednieuwe piste van Louvain-La-Neuve om deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap 4x200 meter. Onder begeleiding van coach Kim verschenen er twee ploegen aan de start.





Charlotte vormde samen Eline, Jente en Marie een ploeg. Eline had als eerste loopster een goede start, ondanks dat de uitzonderlijk zware startblok niet in een goede positie te krijgen was! Eline liep een sterke laatste rechte lijn en gaf als vierde de stok door aan Jente. Jente kwam na de eerste bocht goed naar binnen en hield goed stand. Ook zij kon als vierde de stok doorgeven aan Marie. Vooral in de rechte lijnen liep Marie sterk en ook zij liet zich niet meer inhalen. Charlotte kwam stapje voor stapje dichter bij de twee atletes voor haar maar kwam uiteindelijk vijf meter te kort om ze nog te kunnen inhalen. Met een tijd van 1.46.82 en een negende plaats kunnen ze zeker tevreden zijn!


Jonathan en Niels liepen samen met Emile en Laurens hun 4x200. Laurens kwam vlot uit de startblok en kon na een sterke 200 Niels in de tweede positie lanceren. Hij nam nam resoluut de leiderspositie in en gaf als eerste de stok door aan Jonathan. Hij kon comfortabel de voorsprong behouden. Het werd even spannend tijdens de minder vlotte wissel tussen Jonathan en Emile maar uiteindelijk finishte Emile sterk. Hun eindtijd van 1.32.56 was goed voor de zevende plaats en een nieuw clubrecord. Een geslaagd kampioenschap voor beide ploegen!


Hier onder filmpjes van de twee wedstrijden:







35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page