top of page

VS Indoor: Records voor Charlotte en Jonathan

Op de VS-Indoor van 11 januari kwamen drie VS-explo-atleten in actie. Jonathan D’hondt en Niels Verbraekel namen het tegen elkaar op in de 200 meter. Op diezelfde afstand won Charlotte De Swaef haar reeks met een persoonlijk record.


Hoewel Charlotte al enkele jaren actief is als explo-sprintster, maakte ze op de 60 meter haar debuut op die afstand. En dat deed ze uitstekend, want met 8.22 werd ze tweede in haar reeks. Een uurtje later mocht Charlotte zich opmaken voor de 200 meter, en daar deed ze het nog beter. Ze won haar reeks overtuigend en snelde naar 26.75. Twee persoonlijke records dus, haar vorige PR op de 200m stond op 28.47.


En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, nam Charlotte nog deel aan de 4x200meter. En u raadt het al, ook dat werd een succes. Als startloopster gaf ze na een sterke race de stok als eerste door. Samen met Eline Van Doorslaer, Jente Blancquart en Nina Denolf won ze de spannende aflossingswedstrijd. Met 1:47:21 waren ze enkele honderdsten sneller dan de concurrenten van KAA Gent.


Op de 200 bij de mannen gingen zowel Jonathan als Niels op zoek naar een record, en dat mochten ze doen in dezelfde reeks. Jonathan leek op weg naar de overwinning, maar Niels ging hem met een sterke remonte nog voorbij. Niels won de reeks in 23.24,waarmee hij net boven zijn record van 23.21 bleef. Jonathan daarentegen verbeterde zijn record met drie tienden: 23.39.


Ook op de 60 meter was het voor Niels een verhaal van ‘net niet’. Hij werd tweede in zijn reeks, met 7.45 en bleef zo boven zijn record. Niels boekte wel wat progressie in vergelijking met de week ervoor, want op het PK liep hij nog 7.49.


Tot slot nam Jonathan ook nog deel aan het verspringen. Hij werd er vijfde met 6m12.


Verslag door Jaron Sertin


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page